Azi am decis sa infiintam o pagina pe FaceBook intitulata “sunt aromân” unde speram sa va regasim pe toti cei ce-si doresc sa faca cunoscuta lumii intregi limba, cultura si arta aromânilor. Mai jos aveti cateva versuri din melodia lui Stelu Enache – Treamburi luna, sper eu ca am dovedit clar cat de asemanatoare este limba machedonilor – asa cum le mai spunem noi romanii aromanilor. Melodia o gasiti pe YouTube, sper sa va placa.

machedoniTreamburi luna analt pi ţer
s’a mea lilici ti u’am tu per
S’am un dor a meu chirut…
di can ştiut
io v’ani te’asteptu
vrutlu’a meu vrut
tini iara’s zini la mini
cum ti ineai
s’mi tini in brati
cum mi ţineai

Revin cu cerrerea tuturor aromanilor care ne treg pragul sa ne ajute sa oferim si aici – adica nu ne dorim sa fim unicul, cel mai mare sau cel mai citit site informativ – dar ne dorim sa fim inca un site despre aromani, caci oricate ar fi acum, nu sunt sigur suficiente pentru a aduce la lumina acest popor minunat, aromânii!

Nu-i cunoastem nici macar pe cei mai mari dintre artistii nostri, poate ca despre Toma Caragiu ati auzit si stiti ca este aroman, dar cati altii mai sunt? Nu doar Hagi sau Gigi Becali sunt aromani azi in Romania, asa ca avem de munca pentru inca zece ani inainte. Iar daca vreti sa aflati mai multe inainte de a apuca noi sa dezvoltam site-ul, va invit sa o ocautati pe Izabela Papazicu, care a ramas consecventa acestui deziderat. Promit sa ma apuc sa-i recitesc blogul, caci am multe de reamintit despre istoria romanilor, asa cum o percep ei. Dar am si eu cateva idei, o sa incerc sa mi le apar, pe cat posibil – evident ca diletant.