Cine nu o cunoaste pe Simona Halep azi? Chiar daca multi o contesta, noi credem ca este o romanca din Cosntanta, care joaca pentru tara ei – evident si pentru a-si satisface propriile nevoi, financiare si/sau personale – ar fi culmea sa te handesti ca cineva se sacrifica doar pentru tara si popor. Ne bucuram impreuna cu ea pentru ca a ajuns pentru o vreme numarul I in tenisul mondial, acum fiind pe locul 2. Locul sau in tenisul mondial este urmare a dedicatiei si talentului ei, avand in vedere ca a inceput sa practice tenisul de la patru ani.

Simona Halep, locul I in ierarhia mondiala WTA

Desi este considerata constanteanca, la fel ca si Gheorghe Hagi, Simona Halep s-a mutat la Bucuresti de la varsta de 16 ani. In anul 2008 Simona Halep a castigat turneul de la Roland Garos, la junioare – aici finala a fost jucata intre doua romance, Simona si Elena Bogdan. Anul urmator – 2009 – a insemnat cel mai mare sacrificiu al Simonei Halep pemntru sport si tenis – operatia de micsorare a bustului!

Simona Halep este contestata de multi ( inclusv romani – in marea lor majoritate maghiari ) pentru ca nu a castigat niciun turneu de Mare Slem, in schimb a castigat 16 turnee WTA la simplu. Asta ca si cand noi am inventat punctajul si clasamentul in tenis. Indiferent de ce spun unii sau altii, Simona Halep este iubita pe tot mapamondul, este o aromanca cu care ne mandrim si reprezinta Romania in competitiile internationale! Avem sportivi care au jucat pentru alte state, asta nu-i face mai putin romani! Ar fi bine sa se stie ca noi aromanii nu suntem o minoritate in Romania, noi suntem 100% romani!

Simona Halep

Simona Halep, locul I in ierarhia mondiala WTA