Actorul Ion Caramitru a fost premiat de Imparatul Japoniei cu cea mai inalta distinctie oferita unui strain: Order of the Rising Sun, Gold Rays with Ribbon ( Ordinul Soarelui Rasare ). Distinctia i-a fost oferita de ambasadorul Japoniei la Bucuresti. Biografia actorului incepe tot la Bucuresti in anul 1942, continua cu Facultatea de Arta Teatrala si Cinematografica, culminand cu functia de ministru al culturii.  Ascensiunea sa politica a avut la baza participarea activa in primele randuri la Revolutia din 1989.

Ion Caramitru a fost premiat de Imparatul Japoniei

Ordinul primit de Ion Caramitru este al doilea ca importanta din Japonia si cel mai important pe care-l poate primi un strain. Va intrebati de ce a primit aceasta distinctie Ion Caramitru? Evident ca pentru promovarea culturii japoneze, acesta fiind a doua dinstinctie dupa cea primita anul trecut de la britanici:  Ambasador Cultural Shakespeare. Daca in filme Ion Caramitru a fost vazut de o tara intreaga, la teatru poate au fost mai putini, asa ca am sa va reamitesc cariera sa mai departe in acest articol.

Debutul sau actoricesc a avut loc la Teatrul Bulanda, unde a primit roluri importante, precum cel a lui Hamlet. Datorita talentului sau a fost prezent concomitent si pe scena Tatrului National din Bucuresti. Astazi este directorul celui mai prestigios teatru din capitala Romaniei. Din punct de vedere politic este afiliat PNTCD-ului, chiar daca partidul nu mai are o vizibilitate asa de mare ca pe vremea presedinteluyi Constantionescu. Laudabil este ca desi este un actor cunoscut, nu a trecut la alte partide pentru a primi functii sau favoruri.

Ion Caramitru

Ion Caramitru a fost premiat de Imparatul Japoniei