Putini stiu ca pe solistul formatiei Pindu il cheama Gigi Sima, sufletul muzicii autentice aromane. Noi ne dorim sa facem o sectiune de muzica autentica aromana – aromaneasca – doar ca asta ar insemna sa luam melodiile de pe YouTube, iar asta ar trebui sa se faca cu acordul formatiilor si ale cantaretilor de muzica aromana. De curand formatiei si maiales lui Gigi Sima i s-a alaturat Corenelia Rednic, lucru laudabil pentru cineva nevorbitor de limba aromana.

Gigi Sima si formatia Pindu

Gigi Sima s-a nascut in anul 1977, deci anul acest a implinit frumaosa varsta de 44 de ani. In 1989 s-a infiintat formatia Pindu, alaturi de care Gigi a fost de atunci si pana azi. Membri formdatori ai formatiei alaturi de Gigi Sima sunt Nicu Sifiringa, George Chendru, Nicu Caraiola si Nicu Jurca. Speram ca va sunt deja cunoscuti daca ati ajuns sa-i cautati chiar si la noi pe site. In anul 1996 Nicu Jurca paraseste formatia si este cooptat bass-istul Iancu Bacula.

Astzai componenta formatiei Pindu este: Gigi Sima solist vocal, Cristi Bola vocal si armonica, Nicu Sifiringa la claviaturi, George Chendru la voce si chitara armonie, iar Miky Ceara este specialistul trupei la claviaturi. Alaturi de Stelu Enache Gigi Sima duce muzica aromanilor mai departe, iar noi va invitam alaturi de noi pentru a cunoaste mai bine comunitate de aromani din Romania. Desi ne straduim de ceva timp sa venim cu cat mai multe informatii despre aromani si cultura lor, suntem constienti ca mai avem mult de munca pentru a duce proiectul mai departe.

Gigi Sima

Gigi Sima si formația Pindu