Nu putea sa lipseasca de pe portalul aromanilor cel mai mare fotbalist al ultimilor ani din Romania, Gheorghe Hagi! coincidenta sau nu, celebrul fotbalist roman este nascut cu doar o luna inaintea mea! Am vrut sa amintesc asta despre aromanul care s-a nascut ca si mine, in Dobrogea, in localitatea Sacele. Anul nasterii 1965, ziua cinci, luna februarie! Am fost fanul lui Hagi de pe vremea cand juca la Sportul Studentesc, apoi evident la Steaua si am fost nelipsit de la meciurile lui in capitala.

Gheorghe Hagi – un roman printre aromani si un aroman printre romani

Nu pot sa nu amintesc despre faptul ca Gheorghe Hagy a fost cel mai iubit jucator de la Galatasaray, asa cum Lucescu este cel mai iubit antrenor al Ucarinei. Dar sportivul nostru nu a jucat doar fotbal, nu a fost doar antrenor ci este si fondatorul Academiei de Fotbal care-i poarta numele! primii sai pasi in fotbal au fost la 10 ani, cand a jucat la echipa Farul Constanta. Aici a stat pana cand a reusit sa fie remarcat in echipa din Divizia A.

Gheorghe Hagi si-a incercat norocul in Europa, jucand la echipe de tot precum  Real Madrid, Brescia sau Barcelona dar a fost in culmea gloriei la echipa turceasca Galatasaray. Azi marele sportiv de origine aromana a trecut de 40 de ani de cariera sportiva, a debutat oficial la 13 ani si azi in calitate de antrenor la varsta de 53 de ani face cinste tarii si sportului romanesc!

Gheorghe Hagi

Gheorghe Hagi – un roman printre aromani si un aroman printre romani