Am pornit la drum acum multi ani, cu un site gratuit despre aromani si istoria acestora, apoi am uitat de proiect, desi ar fi trebuit sa ma tun de el, asa ca azi pun prima caramida ce ma va lega de prietenii mei aromani (armani). Intre timp m–a mai incoltit o idee, oare de ce seamana atat de izbitor limba aromana cu cea romana? Oare nu au ele de fapt origine comuna, oare nu est ecumva limba vechilor traci? Arealul pe care gasim aromani azi ma duce cu gandul la faptul ca daca limba este aproape aceiasi, originea ar trebui sa fie si ea comuna.

Despre site-ul aromanilor si scopul nostru

Indiferent de originea lor sau apartenenta etnica, noi le vom promova cultura si istoria asa cum o stim acum, chiar daca uneori ne vom exprima si noi cateva pareri personale, cu scopul de a dezbate si de a gasi argumente pro sau contra. Iubesc muzica aromanilor, l-am apreciat ca actor pe regretatul Toma Caragiu, imi este dor de Vanghele Gogu si de cantecele sale. Ma bucur ca l-am descoperit pe Stelu Enache sau ca am asculta mununatele melodii cantate de Pindu.

Sper eu ca am dat inca de la inceput cateva indicii celor ce iubesc sau vor sa cunoasca cultura aromanilor, iar daca veti fi alaturi de noi veti avea ocazia sa aflati mult mai multe. Invitam pe toti aromanii sa ni se alature pentru a strange cat mai multa informatie direct de la sursa. Iar la incheiere il salut pe bunul meu prieten Gheroghe Goga din Tulcea!

aromani